Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

2020 Yılında Tüm Mahalleler Doğal Gaz Kullanacak mı?

2020 Yılında Tüm Mahalleler Doğal Gaz Kullanacak mı?
25.07.2020
A+
A-

2012 Yılında başlayan Göksun doğal gaz macerası birçok Bakan,Milletvekili ve çeşitli siyasilerin seçimler öncesi Göksun için banko haline gelmiş umut projesiydi. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginde Göksun ile Çağlayancerit’e doğal gaz müjdesi ile işler bir anda hızlanmış ve 7 yıllık oyalama son bulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü havada bırakılmadı ve 2019 yılında ilçemize doğal gaz verildi.Doğal gaz verilen hane sayısı yüzdelik dilime göre hesaplama yapılsa ilçe hane sayısına göre komik bir rakama denk gelmektedir.

İnşaat sezonu kısa,kış döneminin çetin geçtiği ilçemiz de doğal gaz artık zorunluluk haline gelmiş maalesef boru hatları ile doğalgaz getirilmesinden ziyade kurulu olan depoya aktarım yapılıp daha sonra hanelere transfer işlemi gerçekleşmektedir. İleriki günler de bu taşıma işleminin faturaya yansıtılıp yansıtılmayacağı ise muamma.Göksun’da doğal gaz denilince  ‘Dökme su ile değirmen dönmez ‘ata sözü hatırlanmakta ve kış dönemlerinde 3-5 gün yollarının kapanma riski olan ilçemiz de vatandaşlar perişan olmak istememektedirler.

2012 Yılında müjdelenip 7 yıl sonunda ilçemize gelen doğal gaz çalışması kış dönemine denk geldiği için Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın boru hattı döşeme işlemini yapan firmaya çeşitli destekler vermiş ve firmanın 2019 yılın da hedeflediği bazı mahallaleler de ise hanelere hizmet verilmeye başlanılmıştır.

Başkan Aydın 2019 yılında boru döşeme inşaatı devam ederken verdiği röportaj da acil sorun olarak adlandırılan doğal gaz sorunun yapılacağı ve daha sonra turizm ve ekonomiye yönelik projelere hız vereceği  açıklamalarında bulunmuştu.

Göksun Belediyesi ‘http://www.goksun.bel.tr/sayfa.asp?id=429’ linkinde yer alan bilgiye göre 2020 yılı içerisin de Göksun merkezde tüm mahallelere doğal gaz verileceği bilgisi kamuoyuyla paylaşılmış ama inşaat dönemi kısıtlı olan ilçemiz de halen hiçbir çalışma olmadığı görülmekte ve vatandaşlar tarafından yapılıp yapılmayacağı merak edilmektedir. Belediye internet sitesinde yer alan bilgiye göre Başkan Aydın 2020 yılında tüm mahallenin doğal gaz kullanması için,boru hattı döşeyen ekiplere çeşitli yardımlar da bulunacak mı?Doğal gaz ile alakalı olarak farklı çalışmaları varmı? bilmiyoruz  ama site de yer alan bilgiye göre vatandaşlar 2020 yılından çok umutlu olduğu bilinmektedir. Kış hazırlığı olarak odun ve  kömür almakta tereddüt eden vatandaşlar boru döşeme işlemlerinin başlayıp başlamayacağını merakla beklemektedir. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği  sözün yarıda bırakılamayacağını bilmekte ve e-mail yolu veya çeşitli yollarla seslerini Cumhurbaşkanına duyurmaya  çalışmaktadırlar.

Göksun’da doğal gaz çalışması ile alakalı olarak Kent Göksun Haber Merkezine gelen bazı sorular ise şu şekilde.

-2020 Yılında ki boru döşeme işlemi 2019 yılında ki gibi   kışa yakın zamanda mı başlayacak?

-Farklı ilçelerde ARMADAŞ boru hattı döşeme işlemi yapıyor mu?Yapılıyorsa eğer Göksun’da neden yapılmıyor?

-2020 ve 2021 yıllarında Göksun boru hattı döşeme işi ile alakalı olumsuz bir durum var mıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.