Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

TOKİ’den Göksun’a 500 Konut Müjdesi

TOKİ’den Göksun’a 500 Konut Müjdesi
16.12.2019
A+
A-

TOKİ’den Göksun’a 500 konut müjdesi “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında TOKİ tarafından Göksun’a 500 adet konut yapılacak. Konutların 350 adedi 2+1, 150 adedi de 3+1 planda inşa edilecek.

 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yurt genelinde “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi”ni uygulayacağı alanlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan proje kapsamında Göksun’da 500 dar gelirlinin kira öder gibi ev sahibi olmasının yolu açıldı. Göksun’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle yatay mimari anlayışı doğrultusunda 2+1 ve 3+1 planda inşa edilecek konutlar için başvrularını T.C Ziraat Bankası şubelerinden yapabilecek. Başvuru süreci 15 Ocak 2020’de sona erecek projede yer almak isteyenlerin,2+1 konutlar için 500 lira,3+1 konutlar için 1000 lira başvuru ücreti ödemesi gerekiyor.

Başvuruların ardından noter, banka ve TOKİ yetkilileri huzurunda yapılacak kura ile hak sahipleri belirlenecek. Projede Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri’ne, en az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşlara özel kontenjan ayrılacak. Konutlara daha önce TOKİ’den ev almamış ve Konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5 bin 500 TL’den düşük olanlar başvuracak.1,5 yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin Tl ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek.

Konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olacak şekilde projelendirilecek. Evler geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak şekilde tasarlanacak. Konutlar yatay ve şehirlere uygun mimaride ve depreme dayanıklı yapılacak. Projede sosyal donatılar da yer alacak. Göksun’da inşa edilecek konutların 350 adedi 2+1 planında 150 adedi ise 3+1 planında yapılacak.

Konut projesinden faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikametgah ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak şartları aranacak. Ayrıca,kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konutu (tarla,bağ,bahçe,köy evi ve işyeri hariç)bulunmamak ve başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak gerekecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYABİLİRSİNİZ:

https://i.toki.gov.tr/100BinKonut/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.