Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Çardak’ta Cemal Kutlu Adına Kütüphane Açıldı

Çardak’ta  Cemal Kutlu Adına Kütüphane Açıldı
26.06.2021
A+
A-

Çardak mahallesinde  taşıma merkezi olan Çardak İlkokul ve Ortaokul binasında öğrencilerin yararlanabileceği Türk Filologu ünvanını alan Tarık Cemal Kutlu’nun isminin verildiği kütüphane açılışı düzenlenen bir törenle hizmete sunuldu.

Kütüphanenin açılış törenine Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Göksun Kaymakamı  Ümit Şeref Kayacan, Doç. Dr. Oğuz Kutlu, İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Şeref Akpınar,AK Parti İl Kadın Kolları Gül Çitil Okur, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akgül, Göksun İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Saz, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

“Sayın Vekilim,  Sayın Kaymakamım, Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm Değerli misafirler Çardak İlkokulu –Ortaokulu Kütüphanesinin açılış törenine hoş geldiniz.” diyerek konuşmasına başlayan Çardak İlkokulu  Müdür Yardımcısı Nebahat İnan, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Okulumuz Çardak İlkokulu –Ortaokulu taşıma merkezi olup Çardak ve civarından gelen ilkokulda 105 ortaokulda 95 toplamda 200 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

 Okulumuzun kütüphanesini çeşitli vesilelerle geliştirme çabalarımız olmuştu.

Çardaklı Hemşehrimiz Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Sayın Doçent Doktor Oğuz KUTLU Bey’in çabaları ile kütüphanemize kitap ve kütüphane malzemesi ulaştırıldı.Yaptığımız çalışma sonucu kütüphanemiz şekillendi ve zenginleşti. Çeşitli kategorilerde 4000 kitap bulunmaktadır. Oğuz Bey’e çok teşekkür ediyoruz.

Oğuz Bey kütüphanenin isminin Tarık Cemal KUTLU Kütüphanesi olmasını rica etti.

Tarık Cemal KUTLU Çardak’ın yetiştirdiği değerlerdendir. Çeçen dilini çok iyi bilen Tarık Cemal KUTLU yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Filologu unvanına sahip oldu. Pek çok eserleri bulunan Tarık Cemal KUTLU 2004 yılında vefat etmiştir.

Kütüphanemize kitap bağışlayan, Çardak’a ulaşmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize desteklerinden dolayı sayın Göksun Kaymakamımıza ve Kahramanmaraş Milletvekilimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Kütüphanenin açılışından sonra, protokol kitabın ve okumanın önemini belirten, ve sağlayacağı yararları konu olan mesajlar verdi ve hayırlı olması temennisinde bulundular.

Kütüphanede kitaplara ek olarak öğrencilerin yararlanacağı satranç takımları da yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.