Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Afşin Derneği Depremzedelere Bez Gardrop Dağıttı

Afşin Derneği Depremzedelere Bez Gardrop Dağıttı
30.04.2023
A+
A-

Yıllardır yaptığı örnek projeler ile bilinen ve kısa adı AFŞİNDER olan Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği yine depremzedeler için hazırladığı örnek bir projeyi hayata geçirdi. Konteynerkentlerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam konforunu artırmak için özel olarak tasarlatılan bez gardroplar depremzedelere dağıtılmaya başlandı.

İstanbul da faaliyetlerini sürdüren dernek yüzyılın afeti olarak tanımlanan depremin ilk günlerinden itibaren sahada oldu ve örnek çalışmalara imza attı. Önce aşevi hizmeti, devamında gıda, giyim ve hijyen malzemesi dağıtımı ve şimdide depremzede ailelerin konteynerlere yerleşmeye başlamasıyla birlikte İstanbul da yaptırılan bez gardropların dağıtımına başlandı.

Konu hakkında açıklama yapan AFŞİNDER Başkanı Ahmet ARDIÇ; Bugün Afşin ‘deki konteyner bölgesine geldik. İlk olarak asırlara dayanan bir kardeşlik bağımız olan Trabzon Köprübaşı belediyemizin Afşin’imize gelip yaptığı ahşap barınma alanındayız. Burada kalan  hemşehrilerimize İstanbul’dan getirdiğimiz bez gardıroplarımızı bayram hediyesi olarak takdim ettik. Deprem sonrası insanların yaşam alanları ciddi manada küçüldü. Bu küçülen yaşam alanlarında da maksimum faydayı elde edebilecek bir özelliği olan bir gardırop tasarladık. Ve bu gardırobu da buraya getirerek bütün ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya çalışıyoruz. Toplamda 1000 adet dağıtmayı hedefliyoruz, bölgedeki bütün konteynerlere, köylerde dahil olmak üzere tamamına dağıtacağız, ilk etap olarak buradan başladık. Hem kardeşlik bağımıza dayanarak, hem Trabzonlu kardeşlerimizle olan hukukumuz, hem de onlara teşekkür mahiyetinde burada yaşayan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları olan elbiselerini küçük kullanışlı taşınabilir hafif yer kaplamayan ama aynı zamanda da çok eşyayı içine alan bir gardırop olarak hediye ettik dedi.

Buradan tüm acılı hemşerilerimizin geçmiş bayramlarını tebrik ediyorum. Büyük bir afet geçirdik ama aynı zamanda millet olarak büyük bir mukavemet ve dayanışma örneği gösterdik. Bu yüzyılın depremi bize bir ve beraber olma ruhunu öğretti. İstanbul’da yaşayan bu hizmete katkı sunan tüm hemşerilerimize de ben teşekkür ediyorum diyen ARDIÇ;  Depremin 2. gününden itibaren AFŞİNDER olarak burada aşevi faaliyeti ile 22 gün hemşerilerimize hizmet etmeye çalıştık. İstanbul’un ve Türkiye’nin birçok yerlerinden belediyeler, STK ‘lar gelip burada depremzede vatandaşlarımıza yardıma koştular. Hepsine can-ı gönülden teşekkür ederiz. Devletimiz var olsun, vatandaşlarımızı önce çadırkentlere, şimdi konteyner kentler yaparak yaşam kalitesi daha yüksek yerlere yerleştirip her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar Bizler de şimdi konteyner yaşam alanlarında depremzede vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve konforunu rahatlatmak adına, özellikle hanımefendilerin ve çocukların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hazırlattığımız bez gardropları dağıtmaya başladık. İnşallah bu geçici süre sonunda depremzede ailelerimiz biran önce kendi evlerine kalıcı olarak taşınana kadar elden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Ben tekrar emek ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum dedi.

Koliler halinde hazırlatılan bez gardroplar belirlenen yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.