Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Eski Belediye Başkanı Köroğlu’na Son Görev

Eski Belediye Başkanı Köroğlu’na Son Görev
30.09.2014
A+
A-

Göksun eski belediye başkanlarından Zekeriya Köroğlu 87 yaşında tedavi gördüğü İstanbul Özel Acıbadem Hastanesin’de vefat etti.Cenazesi Göksun’da toprağa verildi.
1973-1980 yılları arasında iki dönem Göksun Belediye Başkanlığı yapan Zekeriya Köroğlu, tedavi gördüğü İstanbul Özel Acıbadem Hastanesinde vefat etti. Memleketi Göksun’a getirilen Köroğlu için öncelikle Göksun Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törende merhum başkan Köroğlu’nun özgeçmişi ve başarıları okundu. Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, törende yaptığı konuşmada, Köroğlu’nun Göksun’un şehir kimliğine kavuşmasında çok büyük mücadeleler verdiğine ve Göksun’u imarla tanıştıran ilk Belediye Başkanı olduğuna işaret etti. Daha sonra omuzlar üzerinde Ulu Camii’ne götürülen Köroğlu’nun cenazesi burada kılınan cenaze namazanın ardından kendisinin döneminde oluşturmuş olduğu Kerpetenli mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine, Köroğlu’nun damadı Ekonomimi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Askerlik Şubesi Başkan Personel Yüzbaşı Ali Arı, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ile Köroğlu’nun ailesi ve vatandaşlar’dan oluşan yoğun bir kalabalık ile birlikte Köroğlu dualar ile son yolculuğuna uğurlandı.

haber-video-tikla

Zekeriya Köroğlu Kimdir ?

Zekeriya Köroğlu Göksun’a bağlı Yiricek köyü nüfusuna kayıtlı olup, 01.07.1927 yılında Göksun’da doğmuştur. Babası Durdu Hoca, annesi ise Teke Yusuf Ayşe’dir. İlkokulu Göksun İstiklal İlköğretim okulunda okumuştur. İlkokuldan sonra Ankara’da Yapı Enstitüsünün sınavına girerek kazandı. Yapı enstitüsünde 5 yıl okumuştur. Okuldan sonra Eskişehir merkez’e atanmıştır. Eskişehir’de yüksek kısmını tamamlayıp, Eskişehir DDY yüksek kısmına memur olarak atanıyor. Sonrasında 1973 yılında Demokrat Bozbeyli Parti’sinden belediye başkanı adayı olarak seçimi kazanmış ve belediye başkanı olmuştur.1980 yılına kadar 2 dönem başkanlık yapmıştır. 12 Eylül 1980 ihtilali ile Türkiye’de yalnız iki kişi görevden alınmamış olup, birisi Zekeriya Köroğlu’dur.Daha sonra ihtilal döneminde Köroğlu’da istifa etmiştir.

Zekeriya Köroğlu zamanında yapılan hizmetler : Göksun’un imar planını yaptırmıştır. Göksun’un yollarını asfalt yaptırmıştır.Elektrik tesisatı ve trafoları yapılmıştır. Hayvan pazarı. Kerpetenli mezarlığı genişletilerek istimlak edilmiştir. Semt pazarı istimlak edilmiştir. Yeni terminal yapıldı. Hal binası ve otel yapımı.Yer altı tuvaleti. Göksun’a Mehmetbey’den içme suyu getirildi.Karlık mevkiine bin tonluk su deposu yapıldı.

Kamera-Fotoğraf : Ali Fatih Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.