Afşin’de Doğalgaz Dağıtım Çalışması Başladı

Afşin’i doğalgazla buluşturacak şehir içi şebeke döşeme çalışmaları başladı. Afşin’in doğalgaz dağıtım işini üstlenen Arsan Maraş Doğalgaz A.Ş. (ARMADAŞ) ekipleri, boru döşeme çalışmalarının startını, doğalgazın 2017 yılı sonunda ilk ulaşacağı nokta olan Afşin Asri Mezarlık önünden verdi.
Tüm Afşin’i baştan başa saracak doğalgaz dağıtım projesi kapsamında ilçeye toplamda 380 kilometre politen ve çelik boru döşenecek. İlk kazması bugün itibariyle vurulan çalışmalar, 50 kişilik bir ekip ve çok sayıda iş makinesi ile sürdürülecek.
ARMADAŞ Afşin-Elbistan Altyapı ve İşletme Müdürü Cihangir Turan çalışmaların başladığı noktada Afşin Haber Merkezi’nin sorularını yanıtladı.
Turan,2018 yılı sonunda Afşin’in yüzde 55-60’ına doğalgaz ulaştırmayı planladıklarını söyledi. BOTAŞ tarafından 2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesinin, Elbistan ve Afşin’e gaz taşıyacak ana boruların montajı tamamlandı. 122 kilometrelik hatta 16 inç çapında boru döşenirken daha küçük çapta boruların ise Afşin’e yarın sabah itibariyle döşenmeye başlayacağını belirtti.
Çalışmalara Afşin Asri Mezarlığından başlanmasındaki sebebin 8 İnç’lik boruların geldiğini,bu boruların da zaman kaybı yaşanmadan bir an önce döşenmesi gerektiğini belirten ARMADAŞ Afşin-Elbistan Altyapı ve İşletme Müdürü Cihangir Turan,Afşin’in etrafını Baklava dilimine benzer bir proje ile saracaklarını söyledi.
Şehir içi şebekesi ise, ARMADAŞ’ın yüklenici firması olan ORÇAN A.Ş. isimli firma tarafından gerçekleştirilecek.
30 EYLÜL’DE TEMEL ATMA TÖRENİ VAR!
Afşin için Dağıtım kapsamında boru döşeme öncesi ilk çalışmaların bu sabah başladığını belirten ARMADAŞ Afşin-Elbistan Altyapı ve İşletme Müdürü Cihangir Turan,Ekiplerimiz zaman kaybetmeden çalışmalarını tamamlayacak.Ve İnşaallah Afşin halkımızı Doğalgaz’ın kolaylıklarından faydalandıracağız.30 Eylül’de hem Afşin’de hem de Elbistan’da Temel atma töreni gerçekleştirilecek.Törene Ak Parti sözcüsü,64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’ın da katılması bekleniyor dedi.