Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Çardak Çok Programlı Anadolu Lisesi İngiltere Yolcusu

Çardak Çok Programlı Anadolu Lisesi  İngiltere Yolcusu
11.12.2019
A+
A-

Çardak Çok Programlı Anadolu Lisesi Şubat 2019 döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan “OTOMASYON SİSTEMLERİNDE KULLANILAN ELEKTRO-PNOMATİK UYGULAMALARI STAJI” isimli proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş olup, 02.02.2020-29.02.2020 tarihleri arasında İngiltere’nin Dudley kentinde bulunan Dudley Kolejinde  uygulanacaktır.

Proje, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında öğrenim gören 12 öğrenciyi kapsamaktadır. Öğrenciler; kendi alanlarında elde etmiş oldukları başarıya göre değerlendirilerek projeye katılmaya hak kazanacaklardır.

Projenin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Arif AKGÜN “Bildiğiniz üzere Okulumuz son yıllarda proje tabanlı eğitim ve öğretime ağırlık vererek öğrencilerimizin, salt bilgiden ziyade uygulama ve analiz etme yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktadır. PLC Programlama Teknikleri alanında 2017 yılında kabul edilen ilk projemiz, 25.02.2018-24.03.2018 tarihleri arasında İtalya’nın Bologna kentinde bulunan Aldini&Valeriani Sirani  Mesleki Eğitim Merkezinde başarılı bir şekilde uygulandı. Bu projeden elde edilen deneyimler ile Şubat 2019 döneminde Erasmus+ programına yeni bir başvuru gerçekleştirdik. Bu projemizin de Ulusal ajans tarafından kabul edilmesi bizi bu noktada fazlasıyla memnun etti.

Bilim ve teknolojideki gelişmeler sürekli yeni ufuklar açmaktadır. Üretim ve sanayi sektörleri; istekleri doğrultusunda makine ve tesislerin bakım gerektirmeyen, uzun ömürlü, ekonomik, sürekli değişen taleplere göre kolay ve dönüştürülebilir otomatik sistemlere geçmesini talep etmektedir. Bu talepleri karşılaya bilmek için elektromekanik ve elektro-pnomatik kumanda sistemlerine yeni elektronik devreler katılmaktadır.

Dünyada özellikle 1980´li yıllardan sonra, endüstriyel ürünlerin tasarım ve üretiminde köklü değişiklikler meydana geldi. Gelişen ve değişen dünya pazarlarında teknolojinin ilerlemesiyle, endüstriyel ürünlerin nitelik ve işlevlerinde de önemli değişiklikler oldu. Hızla gelişen teknoloji ve sürekli değişen pazar koşulları, daha ekonomik ve kaliteli ürünler isterken; müşteri beklentileri ise daha esnek ve çok işlevli ürünler yönünde gelişti. Müşterilerin hızla değişen istekleri ve yoğun pazar rekabeti sonucu, ürün ömürleri çok kısaldı. Böylesine çetin koşullar karşısında alışılmış tasarım ve imalat teknolojileri yetersiz kalmış olup, bu ihtiyacı gidermek üzere yeni kavram ve yöntemler doğmuştur. Bunlardan biri de endüstriyel otomasyon kavramıdır. Endüstriyel otomasyon kavramı, özellikle tasarım felsefesini ve mühendislik eğitimini etkilemiş, endüstriyel teknoloji üretimi ve mühendislik eğitiminde önemli değişikliklere neden olmuştur. Robot teknolojisinin her alanda yaygın şekilde kullanıldığı günümüzde, endüstriyel otomasyon, teknolojinin bir gereği hatta zorunluluğudur.

Ürün tasarımı, sistem dinamiği ve akıllı kontrol, üretim süreçlerinin gözlemlenmesi, modellenmesi ve kontrolü, hareketli robot sistemleri, kuvvet elektroniği, mikro sistem tasarımı ve uygulamaları, endüstriyel kontrol tasarımı, algılayıcılar ve robot sistemleri, görüntü işleme, yapay sinir ağları, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi alanlar, savunma sanayi, otomotiv ve tekstil sektörleri endüstriyel otomasyonun ilgi alanlarından başlıcalarıdır.

Projemiz, okulumuzda Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında eğitim alan öğrencilerimize pnomatik ve hidrolik dersinde almış oldukları teorik bilgileri AB ülkelerinde staj ile uygulama fırsatı sunmak için hazırlandı. Projemizin amaçları; Hidrolik pnomatik devre çizmek ve devre kurmak,Temel el becerisi işlemlerini yapmak,Mekanizmaların, arıza ve bakımını yapmak,Otomatik kumanda sistemlerini kurmak, arıza takibi ve bakımını yapmak,Bilgisayarda modelleme ürünlerin resmini çizmek,Programlanabilir kumanda sistemlerini kurmak, arıza takibi ve bakımını yapmak Otomasyon sistemi programlamak,Endüstriyel veri izleme programlarını kullanmak,Yabancı dilde süreli yayınları ve internet kaynaklarını takip edecek yetkinlikler kazanmak ve iş organizasyonu yapmak olarak sıralanabilir.

Ayrıca sektörün beklentilerinin sürekli ölçüldüğü ve değişen koşullara uygun, esnek yapıda ve müfredat tasarımına katkı sağlayabilmek için gerekli tecrübe kazanmak, öğrenmeye dayalı, öğrenci merkezli, sektörle sorumlulukların paylaşıldığı, stratejik işbirliği içinde uygulanan bir eğitim sürecini oluşturulmasına katkı sağlamak, mezuniyet fikrinden uzak daima okulla interaktif ilişki halinde, öğrenmeye, öğrenilenleri uygulamaya, uygulananları okula taşımaya hazır nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak diğer amaçlarımızı oluşturmaktadır.

Ayrıca öğrencilerimizin mezun olduktan sonra, hızlı teknolojik değişimi göz önünde bulundurarak meslek alanlarındaki gelişmeleri takip etmeleri ve niteliklerini artırmaları hedeflenmektedir.

Proje sonunda katılımcılarımız,

1-Elektro pnömatik programlama teknikleri alanında uygulamalı eğitimi verilerek, yeterli bilgi ve beceriye sahip olacak, 2-Göksun bölgesinde Elektro pnömatik konusunda uzmanlaşmış personel bulunacak, 3-Katılımcıların istihdam edilebilirliği artacak, 4-Elektro pnömatik konusunda derslerde kullanılmak üzere e materyal hazırlanacak, 5- İngilizce konuşma ve dil yeterliliği artacak, 6-Farklı kültürleri tanıyacak, 7-Yaygınlaştırma faaliyetleri ile ülkemizin AB üyeliğine destekler artacaktır.

Proje katılacak katılımcıların tespiti için duyuru yapılmış olup, öğrencilerin bir an önce başvuru yapmalarını beklenmektedir. Proje Yönetim Ekibi tarafından değerlendirilecek öğrenciler,yapılacak spuan sıralamasına göre  projeye katılmaya hak kazanacaklardır.

Proje ile ilgili duyuruların Okulun web sitesinden ve  sosyal medya hesaplarından (https://www.facebook.com/cardakcpal ) takip edilebileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.