Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Coğrafi Bilgi Sistemi Eğitimleri Başladı

Coğrafi Bilgi Sistemi Eğitimleri Başladı
18.11.2014
A+
A-

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 2013 yılı Kasım-Aralık döneminde çağrıya çıkılan Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Tarımın Değişen Yüzü; ARCGİS”  adlı projesinin eğitimleri 17.11.2014 Pazartesi Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü Eğitim ve Toplantı salonunda başladı.

Açılış konuşmasının Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN tarafından yapılan kursta; INTERGIS AKADEMİ’den Teknik Destek Uzmanı Zir. Müh. Ahmet SAKLICA tarafından teknik personellere 5 gün süreyle Temel ve İleri Seviye GIS eğitimleri verilecek.

Açılışta bir konuşma yapan Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN, Coğrafi Bilgi Sisteminin günümüzde pek çok alanda kullanıldığını, burada alınan eğitimlerin ilerleyen günlerde ilçemizde de başlayacak olan arazi toplulaştırma çalışmalarında teknik personellerin konuyu çok daha iyi kavrayarak hızlı ve pratik çözüm üretmesine büyük katkılar sağlayacağını, ilçedeki tarımsal potansiyelin haritaların üzerine işlenmesiyle çok daha kolay üretim planlaması yapılabileceğini belirterek, projenin hazırlanması, değerlendirilmesi ve desteklenmesi sürecinde emek ve katkıları olanlara teşekkür etti.  

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ ise konuşmasında; coğrafi işaretleme sistemlerinin proje üretimine yönelik tüm sektörlerin temel ihtiyacı niteliğinde olduğunu, özellikle ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, harita mühendisleri, teknikerler, harita ve proje bağımlı çalışan tüm sektör çalışanları ve yöneticiler gibi dijital ortamda proje üreten tüm meslek gruplarının çalışma hayatının mutlaka bir döneminde bu programlara ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Kurum olarak genel çalışma alanımızın tarım olması ve gerek tarımsal desteklemeler, gerek tarımsal altyapı gibi konularda işimizin büyük bölümünün arazide geçmesinden dolayı coğrafi işaretleme yöntem ve modellerine çok ihtiyaç duyuyoruz.” dedi. Kıraç, kurum olarak, bu eğimi talep etmelerindeki amacın, teknolojik olarak tarımsal üretim alanlarının, uydudan kontrolünü yaparak; teknik personellerin iş yükünün azaltılması, teknik personellerin potansiyel işgüçlerinin tarımsal üretimin farklı alanlarında kullanmaları sağlamak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerde coğrafi  verilerin görselleştirilmesine, oluşturulmasına, yönetilmesine ve analiz edilmesine yönelik eğitimler yanı sıra Coğrafi bilgi sistemi, temel harita bilgileri, harita ortamında coğrafi verilerin incelenmesi, veri görüntüleme fonksiyonları, semboloji, etiketlendirme ve kartoğrafik üretim gibi konulara değinilecektir.  Ayrıca günde 6 saatten 5 gün boyunca toplam 30 saat olarak verilecek bu eğitimde eğitimler sonunda katılımcılara “Coğrafi İşaretleme Sistemi Eğitimi Sertifikası” verilecektir.

Eğitim programına Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, Göksun Süt Üreticileri Birliği Başkanı Selim Yağmur, INTERGIS AKADEMİ’den Teknik Destek Uzmanı Zir. Müh. Ahmet SAKLICA ve personeller ile eğitim alacak üyeler katıldılar.

Fotoğraflar : Ali Fatih Aydın
haber-foto-galeri-tikla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.