Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Söğütova Yaylası Keşfedilmeyi Bekliyor

Söğütova Yaylası Keşfedilmeyi Bekliyor
04.05.2017
A+
A-

Kahramanmaraş İli Onikişubat ve Göksun İlçelerinin kesiştiği noktada bulunan Söğütova Yaylası tüm doğaseverlerin uğrak mekânı olmaya hazırlanıyor.

Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Kumarlı Mahallesi ile Göksun İlçesi Değirmendere Mahalleleri’nin kesiştiği noktada bulunan Söğütova Yaylası tüm doğaseverlerin uğrak mekânı olmaya hazırlanıyor. Ulaşımın Değirmendere üzerinden sağlandığı doğa harikası yayla ile bilgi veren doğa ve tarih araştırmacısı-eğitimci Halil İbrahim Algan şunları söylüyor:

Hani hep Kahramanmaraş’ a “saklı kent” deriz. Bu şehir gizemi, tarihi ve doğasıyla gerçekten öyle.

“Söğütova çocukluğumuzun geçtiği yer…

Göksun Değirmendere ye yaklaşık 9 km uzaklıkta olan bu yaylamızın yolu stabilizedir. Göçmen kuşların konakladığı yaylada, endemik bitki örtüsünün çok yoğun olarak bulunmasının yanı sıra, doğal mağara ve insanlar tarafından oyularak evler haline getirilmiş mağara evler bulunmaktadır.

Ovanın içerisinden geçen Çatak Suyu, kıvrıla kıvrıla yaylayı baştan aşağı dolaşmaktadır. Yakın çevresinde bulan göl ise Türkiye’nin sayılı doğal göller sıralamasına girecek büyüklükte. Yörük kültürünün halen var olduğu ovanın içerisinde çadırları da görmek mümkündür. Su kenarlarında çiceklerin, sümbüllerin ve birçok bitkinin boy verdiği bitki cenneti adeta. Şelaler, düdenler ve su kazanları gizemi ile büyülüyor. Burası kamp alanı için de ideal bir ortam. Önemli kervan yolarının da üzerinde bulunan bölgede, tarihi dokuların izlerini görmek de mümkün. Buradan yaya olarak Kumarlı Köyü’ne geçerek Çukur hisar ve Fırnız vadisine ulaşabilirsiniz. Araçlarınızla bu bölgeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kumarlı, Kaynar Çukurhisar ve Değirmendere birbirine bağlayacak yol yapıldığı takdirde bölge önemli bir turizm merkezi haline gelecektir. Bu bölgeyi gezmek isteyen herkese, buraları avucumun içi gibi bilen biri olarak rehberlik konusunda seve seve yardımcı olabilirim.

Yeter ki memleketimizin saklı güzellikleri keşfedilsin ve şehrimizin turizmine kazandırılsın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.