Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Keklikoluk’ta Mezar Kaldırma Töreni Düzenlendi

Keklikoluk’ta Mezar Kaldırma Töreni Düzenlendi
20.06.2015
A+
A-

Göksun’da Kerbeladan Anadoluya 1335 Yıllık Mezar Kaldırma Geleneği Sürüyor.Keklikoluk Kültür ve Yardımlaşma  derneğinde düzenlenen mezar kaldırma töreni görkemli bir şekilde yapılarak yüzlerce kişinin katılımıyla bu yıl hayatını kaybeden canlar anıldı.

Programda Keklikoluk Kültür ve Yardımlaşma  dernek Başkanı Alican Boybeyi,Keklikoluk Mahallesi Muhtarı Hasan Kandil günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.Programda Dursun Sevgili’nin Kuran-ı Kerim okuması ve bayanların ağıt yakmalarıyla mezar törenleri devam etti.Mezar töreni için mahalle sakinlerinin evlerinde hazırlamış olduğu lokmalar ikram edildi.Yaklaşık 2000 kişilik mahalleli ve konuklar mezarlığa giderek dua okudular,daha sonra bu yıl içerisinde hayatını kaybeden canların yakınlarına,sırayla taziyelerini belirttiler.Dernek binasında yemek ikramı ile program son buldu.

Fotoğraflar:Ali Fatih Aydın

keklikoluk_goksun_mezar keklikoluk_goksun_mezar1 keklikoluk_goksun_mezar2 keklikoluk_goksun_mezar3 keklikoluk_goksun_mezar4 keklikoluk_goksun_mezar5

YORUMLAR

  1. İskender YILDIZ dedi ki:

    -Her platformda “Biz kardeşiz.” diyenler, Göksun’da neden bir cemevi yok ?
    “BİZ KARDEŞİZ.” diyenlere soruyorum:
    -Mesela Koçgiri, Şadili Aşiretleri’nin güzel geleneği “MEZELAN – MEZARLAR” neden belediyelerin internet sayfalarındaki “KÜLTÜR” veya “SOSYAL YAŞAM” gibi bölümlerinde yer almıyor ? Neden “Göksun’da Kürtçenin Koçgiri, Şadili, Sınemilli ağızları konuşulur.” gibi tümceleri göremiyorum ? Neden Göksun’da bir kültürler evi yok ? Neden Göksun’da bir etnografya müzesi, bir arkeoloji müzesi yok ? Şehrin karayolu girişlerinde neden Türkçe, Kürtçe, Çerkesçe, Çeçence, Lezgice “HOŞGELDİNİZ” yazıları yok. “BİZ KARDEŞİZ.” demek yetmiyor, kardeşliğinizi gösteriniz ve kardeşlerinize kolaylıkar sağlayın. Kısacası daha samimi olun.
    -Kahramanmaraş’tan tüm dostlara, Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk’a, Sivas İmranlı Doğançal’a (Yazıkoya Orté) selamlar.